Blog en nieuws

Update voor iDEAL (SEPA)

Belangrijke update voor iDEAL in osCommerce

Binnenkort is er een belangrijke update aan iDEAL die ook invloed heeft op uw osCommerce webshop!

Op de website van iDEAL (www.ideal.nl) staat er het een en ander over. In het kort moeten alle iDEAL accounts van ABN AMRO iDEAL Zelfbouw, Rabobank Professional en ING Advanced technische aanpassingen ondergaan om na de zomer van 2013 nog te kunnen werken! Dit geld niet voor Rabobank Omnikassa!

SEPA

Europa is op weg naar een gezamenlijke betaalmarkt (SEPA) waar we straks overal op dezelfde manier kunnen betalen. SEPA, Single Euro Payments Area, omvat alle landen binnen de EU, aangevuld met Noorwegen, IJsland en Liechtenstein (die wel lid zijn van de Europese Economische Ruimte), Zwitserland en Monaco. Om te zorgen dat eurobetalingen in dit gebied straks overal op dezelfde manier plaatsvinden, komen er nieuwe standaarden in het betalingsverkeer voor het rekeningnummer en betaalmiddelen. Voor zowel binnenlandse als grensoverschrijdende eurobetalingen worden straks de SEPA Credit Transfer (overschrijving) en de SEPA Direct Debit (incasso) gebruikt.

1 Augustus 2013

Officieel wordt deze versie vanaf +/- 1 Augustus 2013 structureel doorgevoerd en wordt de oude versie van iDEAL daarna in korte tijd stop gezet. De iDEAL dashboards van de banken ondersteunen momenteel zowel de oude als de nieuwe versie van iDEAL. Wij adviseren z.s.m. over te schakelen naar de nieuwe versie van iDEAL mits u ABN AMRO iDEAL Zelfbouw, Rabobank Professional en ING Advanced heeft, zodat u op/na 1 Augustus niet voor verrassingen komt te staan.

Contact

Wilt u door ons een update laten uitvoeren? Dan is dit uiteraard mogelijk. Neemt u hiervoor contact met ons op