302: Gevonden (ook wel tijdelijke redirect)

Een 302-redirect gebruik je wanneer je naar verloop van tijd de oude URL weer gaat gebruiken. De nieuwe URL wordt slechts tijdelijk gebruikt.

Een 302-statuscode geeft aan de browser/zoekbot een seintje dat de pagina bestaat, maar geeft hier direct een locatie aan mee waar automatisch naar wordt  Doorverwezen. Omdat wordt aangegeven dat de URL bestaat en daarna pas verwijst naar een andere URL, gaat de linkwaarde niet mee over.

In het geval van de ‘notebook’- en ‘laptop’-pagina zal de opgebouwde linkwaarde op ‘site.nl/notebooks’ blijven staan. Hierdoor zal de nieuwe laptoppagina geen voordeel ondervinden van de linkwaarde die de notebooks pagina heeft opgebouwd. Dit is terug te zien in bijvoorbeeld een lagere ranking voor de ‘laptop’-pagina, dan wanneer de ‘notebook’-pagina linkwaarde wél is doorverwezen.

• De bezoeker wordt doorverwezen
  • De zoekbot wordt doorverwezen en toont de URL waar van af wordt doorverwezen in de zoekresultaten
  • De opgebouwde linkwaarde wordt niet doorverwezen