Mijn kennis deel ik graag met jou. Bekijk deze kennisbank waarin ik antwoord geef op veel gestelde vragen en termen.

Caching

Caching is een verzamelnaam van technieken om het resultaat van een complexe operatie op te slaan, zodat de volgende keer de complexe operatie over geslagen kan woorden en gecachte resultaat gebruikt kan worden. Varnish is een voorbeeld van een zogeheten ‘full page cache’. Dit betekend dat de volledige output van Magento opgeslagen wordt en aan volgende bezoeker getoond wordt.

In alle gevallen waar Varnish niet gebruikt kan worden, heeft Magento zelf ook nog diverse caches in het gebruik (dit zijn de zaken die onder ‘systeem’ > ‘beheer cache’ terug vinden zijn).

Voorbeelden van de verschillende caches van Magento zijn:

Configuratie cache
Wanneer Magento alle configuratie instellingen moet ophalen voor alle storeviews kost het veel tijd alles door te lopen. Om deze reden worden alle configuratie instellingen gecached. De volgende keer dat Magento een instelling nodig heeft wordt eerst gekeken of er een gecachte versie aanwezig is.

Vertaling cache
Iedere module heeft zijn eigen vertaalbestand. Bij het opstarten van Magento worden alle modules doorgelopen en de losse vertaalbestanden samen gevoegd en op de juiste manier gesorteerd.

Block cache
Verschillende losse blokken op de webshop (zoals de navigatie, product informatie, banners, footer, etc, etc) moeten ook gegenereerd worden. Op diverse plekken kan Magento deze blokken op slaan in de cache zodat de volgende keer deze zaken sneller opgehaald kunnen worden en niet volledig opnieuw gegenereerd hoeven te worden.

Cache ongeldig

Wanneer je in Magento de melding ziet dat één of meer cache-types ongeldig zijn, dan komt dit over het algemeen omdat er wijzigingen in het beheergedeelte zijn gedaan. Wanneer een bepaald onderdeel aan de voorkant vanuit de cache geladen wordt, dan zullen de gemaakte wijzigingen nog niet direct zichtbaar zijn. De cache is op dat moment niet meer up-to-date en kan ververst worden.

Over het algemeen zal je in dit soort gevalen de “Blok HTML uitvoer” cache willen verversen. Je kan dit doen via de onderstaande stappen:

1. Ga naar “Systeem” » “Cache Management”
2. Vink “Blok HTML output” aan* (en eventuele andere regels die op ‘ongeldig’ staan.
3. Klik rechtsboven op “Indienen”