Configureerbaar product aanmaken

Een configureerbaar product is een product met tenminste één keuzemogelijkheid heeft, in
variaties van het het desbetreffende product. Een goed voorbeeld hiervan zijn kledingstukken die in verschillende maten beschikbaar zijn. De klant moet voordat hij het product kan bestellen namelijk een maat selecteren.

Elke variant van een configureerbaar product is een apart product van de (product)type simpel product. Indien een product beschikbaar is in de drie maten dan moet naast het aanmaken van een configureerbaar product, ook drie simpele producten worden aangemaakt. Een configureerbaar product is in feite dus een verzameling van simpele producten die door middel van keuzemogelijkheden besteld kunnen worden.

Product aanmaken
1. In het Catalogus menu van het beheerderspaneel kies je de optie Beheer Producten om een
lijst met producten weer te geven.
2. Klik op de knop Product Toevoegen aan de rechter bovenkant van de pagina.
3. In het veld Attributen Set selecteer je de set die de Attributen bevat die dit product
omschrijven.
4. In het veld Producttype kiest je voor ‘Configureerbaarproduct’
5. Selecteer vervolgens de attributen waar de klant uit kan kiezen. Bijvoorbeeld, indien je t-shirts gaat
verkopen waarbij de klant een keuze kan maken in Maat en Kleur, dan selecteer je
hier Maat en Kleur. De attributen die je hier selecteert, zullen dus aan de voorkant voor de
klant te selecteren zijn.
6. Als je klaar bent, kan je het product opslaan.

Nieuwe simpele product aanmaken
1. Op de product informatie pagina van een configureerbaar product klik je aan de linker kant op “Geassocieerde Producten”
2. Onder de kop “Snel en eenvoudig een product aanmaken” vul je de gegevens in voor de nieuwe simpele product. Indien er voor een rood t-shirt 5 euro meer betaald moet worden, dan de basis prijs van je configureerbaar product, vul je bij prijs voor kleur rood 5 in. Dit bedrag zal boven op het
bedrag van je configureerbaar product komen. Je kan een vast bedrag opgeven of een percentage.
3. Ga door naar “Bestaande simpele producten toevoegen”.

Bestaande simpele producten toevoegen
1. Op de product informatie pagina van een configureerbaar product, klik je aan de linker kant op “Geassocieerde Producten”.
2.Vink de producten aan welke je wilt associëren met dit configureerbaar product.
3. Stel vervolgens de prijs in voor de attribuut optie van dit product. Bijvoorbeeld, het product
in dit voorbeeld heeft de kleur rood. Indien er voor een rood t-shirt 5 euro meer betaald moet worden dan de basis prijs van je configureerbaar product, vul je bij prijs 5 in. Dit bedrag zal
boven op het bedrag van je configureerbaar product komen. Je kan een vast bedrag opgeven of een percentage. Let op: De klant zal de prijs die in dit overzicht ingevuld is betalen. Dus niet de prijs van de simpel product zelf.
4. Als je hiermee klaar bent, kan je het product opslaan.