Hoe voeg je afbeeldingen toe?

Als je een afbeelding upload in het edit venster, wordt hij automatisch aan het bericht toegevoegd dat je op dat moment aan het bewerken bent. Tijdens het schrijven van een bericht voeg je media toe door op de tekst ‘Media toevoegen’ te klikken dat net boven de WYSIWYG balk staat.

Snel media bestanden toevoegen aan WordPress

Snel media bestanden toevoegen aan een wordpress berichtJe kunt ook sneller mediabestanden toevoegen aan je bericht of pagina door het bestand vanaf je computer te slepen naar de editor, hierdoor wordt automatisch het ‘media toevoegen’ scherm geopend (zie afbeelding rechts).

Als je op het de tekst klikt dan zal een scherm zoals het onderstaande voorbeeld geopend worden. Hier zijn 5 opties mogelijk om media bestanden (afbeeldingen, video’s, bestanden of audio) te uploaden naar de website en in te voegen in het bericht.

Media toevoegen opties

1. Bestanden uploaden
Hiermee upload je een nieuw bestand door hem op je computer op te zoeken (bestanden selecteren) of door het bestand te droppen in het scherm.

2. Mediabibliotheek
Als je deze optie selecteert kun je kiezen uit allebestanden die je ooit hebt geüpload naar de website.

3. Invoegen via URL
Alleen gebruiken als je een bestand wilt gebruiken van een andere locatie, vul hier de URL van de locatie in.

4. Galerij aanmaken
Met deze optie kan je een galerij aanmaken van afbeeldingen.
Deze worden mooi bij elkaar in een gallerij vorm weergegeven in het bericht of de pagina.

5. Uitgelichte afbeelding maken
Als je deze optie selecteert kun je een uitgelichte afbeelding voor het bericht of de pagina toevoegen.

6. Audio afspeellijst maken
Indien je audio bestanden in je bibliotheek hebt staan wordt deze optie ook zichtbaar. Met deze optie kun je een gallerij voor audiobestanden maken.

Media opties van WordPress afbeeldingen

Als je een media bestand hebt toegevoegd krijg je een aantal opties te zien.

Hier kun je een aantal zaken instellen:

Titel
Dit is de titel van de afbeelding die zichtbaar wordt als je met je muis over de afbeelding heen schuift.

Onderschrift
Wat je hier invult wordt onder de afbeelding geplaatst als onderschrift.

Alternatieve titel
Als de afbeelding niet getoond kan worden, komt deze tekst er te staan. Ons advies is om deze ook in te vullen omdat Google dit belangrijk vindt.

Beschrijving
Wordt niet getoond, maar wel gezien door Google.

Uitlijning
Hier kun je aangeven of de afbeelding Geen (de afbeelding wordt inline met de tekst geplaatst), Links (de afbeelding wordt links van de tekst geplaatst), Rechts (de afbeelding wordt rechts van de tekst geplaatst) of Gecentreerd (de afbeelding wordt in het midden geplaatst) moet worden.

Link URL
Moet de afbeelding ergens naar toe linken?
Zo ja, vul hier de URL in waar de afbeelding naartoe moet linken.

Afmeting
Hier geef je aan wat de afmeting van de afbeelding moet zijn. Een Thumbnail is standaard 150 bij 150 pixels. De overige afmetingen hangen van de geüploade afbeelding af.

Invoegen in bericht
Klik op deze knop als je de afbeeldingen wilt toevoegen aan het bericht.

Als je je afbeelding al eerder hebt geüpload staat hij nog in je WordPress database, en hoef je hem dus niet opnieuw te uploaden. Je kunt dan via het Media Bibliotheek tabblad de juiste afbeelding selecteren en deze aan je WordPress bericht toevoegen.