Mijn kennis deel ik graag met jou. Bekijk deze kennisbank waarin ik antwoord geef op veel gestelde vragen en termen.

Kortingscodes aanmaken in Magento

De ervaring leert dat kortingscodes zorgen voor een betere conversie en de mogelijkheid geven om goed te meten wat de effecten zijn van on- en offline campagnes. Hoe voer je een kortingscode in voor jouw webwinkel? Op deze pagina vertel ik je hoe je in Magento kortingscodes kunt aanmaken.

Om een kortingscode in te stellen voor Magento ga je als volgt te werk:

1. Log in op de backend van je Magento shop.
2. Breng je muis naar het kopje ‘Promoties’ en klik op ‘winkelwagen prijsregels’.
3. Eenmaal in het volgende scherm klik je rechtsboven op ‘nieuwe regel toevoegen’.
4. Op deze pagina gaan we de gegevens invullen.

5. Werp even een blik op de het tabblad voorwaarden. Afhankelijk van waarop je de korting wilt toepassen, kun je hier een heleboel instellen! Hier kun je zelf eventueel wat mee stoeien. Dit wordt met name gebruikt om bijvoorbeeld korting te geven als iemand een bundel van 2 producten wil bestellen.

6. We gaan verder naar het tabblad ‘Acties’. Hier gaan we vervolgens de kortingen instellen. Hier hebben we een aantal mogelijkheden. Deze kun je terugzien in de afbeelding. Zelf gebruik ik meestal de eerste of de tweede optie, zonder al te veel poespas in te stellen.

7. Alweer de laatste stap en nog de makkelijkste ook! Je hoeft hier Account in principe maar 1 veld in te vullen, namelijk de tekst die klanten te zien krijgen wanneer ze de kortingscoupon hebben gebruikt.

8. Klaar! Ga naar je magento webwinkel en bekijk het resultaat!