Magento Product Types

Binnen Magento kunnen er op een aantal manieren producten worden aangemaakt.

De volgende typen producten zijn mogelijk:

• Simpel product
  • Gegroepeerd product
  • Configureerbaar product
  • Virteel product
  • Bundelproduct
  • Download product

Simpel product
Dit is de meest simpele vorm van een product binnen Magento. Voor veel fysieke producten is dit product type geschikt.

Gegroepeerd product
Bij een gegroepeerd product is het mogelijk om verschillende vergelijkbare producten op een pagina weer te geven. Wanneer je bijvoorbeeld een glas verkoopt en er van deze serie ook andere glazen verkrijgbaar zijn kun je dit als grouped product instellen. Op deze manier kan een bezoeker van elk product aangeven hoeveel hij er van wil kopen en direct aan het winkelmandje toevoegen.

Configureerbaar product
Een configureerbaar product is een product waarbij je bezoekers verschillende varianten van je product kunnen kiezen. Wanneer je bijvoorbeeld een bloempot verkoopt in 2 formaten en 3 kleuren, kun je 6 individuele producten maken met elk hun eigen SKU (Artikelnummer) en deze dan toevoegen in een configureerbaar product. Nu kunnen bezoekers kiezen welke kleur en welk formaat bloempot ze graag willen hebben. Een vergelijkbaar resultaat kan behaald worden door Custom Options te gebruiken bij een Simple Product. Het verschil tussen een configureerbaar product en een simple product met custom options is dat je bij een configurable product per individueel product de voorraad kunt bijhouden, aangezien het uiteindelijk 6 individuele producten zijn met elk hun eigen SKU en voorraadbeheer. Daarnaast is het met een simple product met custom options niet mogelijk om rechtstreeks naar een product te gaan met bepaalde geselecteerde opties, dit maakt het ook moeilijk voor een zoekmachine om alle productvarianten te vinden.

Door verschillende attributen in het configureerbaar product aan te maken kun je zaken als maat, kleur of gewicht definiëren en daar de verschillende individuele producten aan koppelen.

Virteel product
Dit producttype wordt gebruikt voor niet fysieke producten die dus niet hoeven te worden verstuurd en waar geen voorraad van hoeft te worden bijgehouden. Denk hierbij aan servicecontracten of extra garantie producten.

Bundelproduct
Dit product is samengesteld uit verschillende losse producten tot een pakket met één prijs. Dit wordt bijvoorbeeld vaak toegepast bij spelcomputers. Zo kun je de spelcomputer kopen inclusief een spel en bijvoorbeeld een controller. Vaak wordt er dan een pakketkorting gegeven zodat de bundel iets goedkoper is dan alle producten los.

Download product
Dit zijn digitale producten die een of meerdere bestanden verkopen. Op de productpagina kun je voorbeelden van het bestand of programma plaatsen. De downloadbare producten kunnen op je eigen server of kunnen als URL op een willekeurige andere server worden ingesteld.