Wat is een SSL?

Een SSL certificaat versleutelt al het verkeer tussen jouw server en de browser van je bezoeker. Alle transactie- en/of persoonsgegevens die jouw klant invult worden zo veilig verstuurd naar je server. Door de versleuteling kan het verkeer niet ontcijferd worden door hackers en kunnen ze er niet mee aan de haal gaan. Aan de buitenkant kun je zien of een site een SSL beveiliging heeft. Je ziet het aan het groene slotje in de browser en het feit dat er https staat in plaats van http. Naast dat een SSL certificaat veiliger is, wekt het dus ook het vertrouwen van de klant.

Overige berichten die met SSL te maken hebben:
Waarom SSL?
HTTPS beveiliging voor je website
Google markeert HTTP-websites als niet veilig
SSL Certificaat verplicht