Mijn kennis deel ik graag met jou. Bekijk deze kennisbank waarin ik antwoord geef op veel gestelde vragen en termen.

Wat is Google Adwords?

Google Adwords is een advertentieprogramma van Google, u kunt daarmee adverteren in de zoekresultaten van Google. U kiest dan bij welke zoekopdrachten uw advertentie vertoont wordt en daar betaalt u dan voor.

Hieronder ziet u een voorbeeld van advertenties in Google Adwords, de resultaten met een rode lijn er omheen zijn Adwords advertenties, de andere resultaten zijn (gratis) organische zoekresultaten.

Betaalt per klik

Bij Google Adwords betaalt u per klik op uw advertentie. Iemand zoekt in Google op een bepaalde zoekterm en vervolgens wordt uw advertentie aan de rechterkant van de pagina getoond (bij de gesponsorde koppelingen). Wanneer de “zoeker” op uw advertentie klikt betaalt u daar een x bedrag voor. Na het klikken op uw advertentie gaat de bezoeker naar uw website of aangegeven pagina.

Direct hoog in de zoekmachines

Het voordeel van Google Adwords is dat u letterlijk binnen enkele minuten bovenaan in de zoekresultaten van Google kunt komen. U hoeft dan geen goede website te hebben die aan alle eisen van zoekmachine optimalisatie voldoet. U plaatst een betaalde advertentie en u staat direct bovenin de resultaten (wel afhankelijk van het aantal concurrenten natuurlijk).

Extreme resultaten

Met Google Adwords kunt u extreme resultaten behalen, omdat u helemaal bovenaan in Google kunt komen met uw advertentie kunt u massa’s met bezoekers naar uw website krijgen. Helemaal wanneer u niet op 1 zoekterm adverteert maar op tienduizenden zoekwoorden tegelijk. U kunt met Google Adwords echt alle “traffic” uit uw markt bereiken, elke dag weer.

Adwords is een studie op zich

Voordat we verder gaan over de vele mogelijkheden van Adwords is het verstandig om te weten dat Adwords niet iets is wat u er op een regenachtige zondagmiddag even bij doet. Adwords is een studie op zich en wanneer u hier op de verkeerde manier mee bezig gaat kan het u veel geld kosten.

Verdiep u goed in Google Adwords en loop niet direct te hard van stapel maar kijk eerst even de spreekwoordelijke kat uit de boom. Voor meer informatie over Google AdWords kunt u vrijblijvend contact met mij opnemen.