Mijn kennis deel ik graag met jou. Bekijk deze kennisbank waarin ik antwoord geef op veel gestelde vragen en termen.

Wat is Google Analytics?

Google Analytics is een gratis statistiekenprogramma van Google. Het doel van dit product is om de beheerder van de website een duidelijk beeld te geven van onder andere de bezoekersstromen, verkeersbronnen en paginaweergaves. Hiermee kunt u dus perfect zien wat bijvoorbeeld de herkomst is van uw bezoekers, hoe lang men op een bepaalde pagina blijft, op welke pagina men uw website verlaat en welke bezoekers u het meeste opleveren.

voorbeeld-analytics

Conversies meten

Tevens kunnen zogeheten ‘doelen’ worden ingesteld, om zodoende conversies te kunnen meten. Een conversie is bijvoorbeeld een belangrijke paginaview of een bepaalde handeling op een pagina zoals het versturen van een contactformulier of de aankoop van een product. In het laatste geval is het zelfs mogelijk om de omzet te kunnen meten. Dit gebeurt met het onderdeel E-Commerce van Analytics. Door E-Commerce in te stellen geeft u bij Analytics aan welk veld op de betaalpagina de omzet staat, alle omzet wordt vervolgens door Analytics gemeten en meegenomen in de de statistieken. Zo kunt u precies zien vanuit welke website bezoekers komen en hoeveel omzet daaruit komt. Voor osCommerce en Mahento webshops is het inrichten van E-Commerce een must.

voorbeeld-conversie

Analytics koppelen met AdWords

Indien u een Google AdWords campagne heeft is het tevens mogelijk deze te koppelen met Analytics. In Analytics zal dan een onderscheid gemaakt worden tussen de bezoekers via de organische kant van Google (links) en via AdWords. Op deze manier heeft u duidelijk inzicht in de verschillende resultaten van zowel uw AdWords campagne als uw SEO campagnes.

Google Analytics opzetten

Wat kan ik voor u betekenen op het gebied van Google Analytics? Omdat ik merk dat niet iedere ondernemer de tijd of kennis heeft om Analytics helemaal eigen te maken maar wel hier de voordelen van inziet kan ik u flink wat werk uit handen nemen door ervoor te zorgen dat u als ondernemer in een paar stappen voorzien bent van een Analytics account en een korte persoonlijke instructie krijgt waardoor u vanaf nu de ROI van al uw online marketing activiteiten in 1 compleet overzicht heeft.

Als ik voor u een Google Analytics account mag aanmaken verzorg ik voor u het volgende:
Google Analytics

  • Het aanmaken van een account
  • Het implementeren van de Analytics code op uw website
  • Het instellen van doelen (conversies meten)
  • Het instellen van E-commerce (voor het bijhouden van omzet bij webshops)
  • Een korte persoonlijke instructie ter bevordering van het bedieningsgemak

Heeft u vragen of wilt u graag meer te weten komen over Google Analytics? Vul dan het contactformulier in en ik neem zo spoedig mogelijk contact met u op.