Wat is een Google XML Sitemap?

Een XML sitemap zorgt ervoor dat uw webshop of website beter en vollediger geïndexeerd wordt door een zoekmachine robot. Met een site map kunt u zoekmachines op de hoogte houden van pagina’s op uw webshop of website die geïndexeerd mogen worden. De site map is een XML bestand dat bestaat uit een lijst met URL’s binnen een site. Daarnaast bevat de site map informatie over iedere URL, zoals de laatste keer dat de pagina gewijzigd is en hoe belangrijk de pagina is in verhouding tot andere pagina’s op uw website.
voorbeeld-sitemap-inhoud

Koppelen aan Google Webmasterhulpprogramma

Webmasterhulpprogramma’s van Google is een gratis service die wordt aangeboden door Google en waarmee u de aanwezigheid van uw osCommerce, Magento of WordPress website in de zoekresultaten van Google kunt bijhouden en controleren. Lees verder over Wat is Webmasterhulpprogramma van Google?

voorbeeld-sitemaps-webmasters