Mijn kennis deel ik graag met jou. Bekijk deze kennisbank waarin ik antwoord geef op veel gestelde vragen en termen.

Wat is Webmasterhulpprogramma van Google?

Webmasterhulpprogramma’s van Google is een gratis service die wordt aangeboden door Google en waarmee u de aanwezigheid van uw osCommerce, Magento of WordPress website in de zoekresultaten van Google kunt bijhouden en controleren. U hoeft zich niet aan te melden voor Webmasterhulpprogramma’s van Google om uw site te laten opnemen in de zoekresultaten van Google. Als u dit echter wel doet, kunt u inzicht krijgen in hoe Google uw site ziet, zodat u de prestaties van uw site in de zoekresultaten kunt verbeteren.

voorbeeld-webmasterhulp

Waarom Webmasterhulpprogramma’s van Google gebruiken?

U kunt de prestaties van uw site in de zoekresultaten van Google bijhouden:

 • Controleren of Google toegang kan krijgen tot uw website
 • Nieuwe inhoud indienen zodat deze kan worden gecrawld
 • Inhoud verwijderen die u niet wilt weergeven in de zoekresultaten
 • Inhoud maken en beheren die visueel interessante zoekresultaten oplevert
 • Uw site onderhouden met minimale verstoring van de zoekprestaties
 • Controleren op problemen met malware en spam en deze verhelpen zodat uw site schoon blijft

U kunt inzicht krijgen in hoe Google Zoeken, en de rest van de wereld, uw site zien:

 • Welke zoekopdrachten hebben ervoor gezorgd dat uw site is weergegeven in de zoekresultaten?
 • Resulteerden bepaalde zoekopdrachten in meer verkeer naar uw site dan andere?
 • Worden de prijzen van uw producten, contactgegevens van het bedrijf weergegeven in uitgebreide zoekresultaten?
 • Welke sites bevatten links naar uw website?
 • Presteert uw mobiele site goed voor gebruikers die zoeken op mobiele apparaten?

voorbeeld-search-webmasters

Wie moet Webmasterhulpprogramma’s van Google gebruiken?

Iedereen die een website heeft. Of u nu alleen algemene of specialistische kennis heeft en of u nu veel of weinig ervaring heeft, u kunt altijd profiteren van Webmasterhulpprogramma’s van Google.

Bedrijfseigenaar die delegeert.
Ook als u denkt dat u niet weet hoe u Webmasterhulpprogramma’s van Google kunt gebruiken, is het handig om op de hoogte te zijn van de basisprincipes van de service. U kunt mij bijvoorbeeld inhuren om u te helpen bij het configureren van uw website in Webmasterhulpprogramma’s van Google. In dat geval kunnen wij samenwerken om ervoor te zorgen dat u alle rapporten voor uw website kunt openen en beheren. Daarnaast is het verstandig zo veel mogelijk informatie te verzamelen over hoe uw website of webshop presteert in de zoekresultaten, zodat u belangrijke zakelijke beslissingen over uw site kunt nemen.

SEO-specialist of marketeer.
Met Webmasterhulpprogramma’s van Google kunt u (of ik :)) uw websiteverkeer bijhouden, uw positie optimaliseren en weloverwogen beslissingen nemen over de weergave van uw site in de zoekresultaten. U kunt de informatie in Webmasterhulpprogramma’s van Google gebruiken om technische beslissingen voor de website te nemen en geavanceerde marketinganalyses uit te voeren in combinatie met andere Google-tools zoals Analytics, Google Trends en AdWords.

Sitebeheerder.
Als sitebeheerder bent u ervoor verantwoordelijk dat uw site goed werkt. Met Webmasterhulpprogramma’s van Google kunt u gemakkelijk controleren op serverfouten, problemen met het laden van de site en beveiligingsproblemen, zoals hacken en malware, en deze in sommige gevallen verhelpen. U kunt de service ook gebruiken om ervoor te zorgen dat siteonderhoud en aanpassingen vloeiend kunnen plaatsvinden zonder de zoekprestaties te beïnvloeden.

Webontwikkelaar.
Als u de werkelijke opmaak en/of code voor uw site samenstelt, kunt u Webmasterhulpprogramma’s van Google gebruiken om te controleren op veelvoorkomende opmaakproblemen, zoals fouten in gestructureerde gegevens, en deze vervolgens verhelpen.