WordPress SEO van Yoast

Er zijn verschillende plug-ins als het gaat om het optimaliseren van uw WordPress website. Eén van die plug-ins is de WordPress SEO by Yoast plug-in. Met deze plug-in kunt u de basis SEO toepassen op uw website. Als u de WordPress SEO by Yoast plug-in geïnstalleerd heeft krijg u onder elke pagina of bericht de mogelijkheid om de pagina te optimaliseren voor zoekmachines.

De SEO plug-in van Yoast ziet er als volgt uit.

SEO voorbeeld Yoast voor WordPress

SEO instellingen

U kunt hier de volgende instellingen doen onder het tabblad Algemeen.

Focus zoekterm
Dit is de zoekterm waar u met de gekozen pagina op wilt focussen. Als voorbeeld willen wij met deze pagina ons focussen op de zoekterm: WordPress. Laat uw focus zoekterm terugkomen in uw titel, omschrijving, pagina URL en ook in uw titel van afbeeldingen en alt tags.

SEO titel
Dit is de pagina titel. Als voorbeeld ziet u bij snippet voorbeeld hoe dit er in de Google zoekresultaten uit komt te zien.

Meta-omschrijving
Dit is de omschrijving die u onder de groene URL ziet staan. Beperk het aantal tekens in de omschrijving tot maximaal 156 karakters. Als de omschrijving langer is zal Google een deel van deze omschrijving weglaten. Wees zo concreet mogelijk en vertel direct wat de bezoeker op die pagina zal aantreffen.

Zo ziet het eruit in Google zoekmachine

Voorbeeld pagina in Google

Bovenstaande gegevens kunt u allemaal invullen nog voordat u de pagina publiceert of opslaat als concept. Voordat u de tips/analyse op het tabblad pagina analyse ziet moet u dit wel doen.

seo-yoast-analyse-voorbeeld

Op dit tabblad ziet u allemaal rode, gele, oranje of groene bolletjes. De groene bolletjes betekenen dat die SEO functie goed is verwerkt in uw pagina. De bolletjes die geel of oranje zijn kunnen beter en de rode bolletjes hebben extra aandacht nodig want die zijn nog niet goed.

Zorg ervoor dat SEO punten die worden gegeven allemaal groen zijn. Op die manier is uw pagina optimaal geoptimaliseerd voor zoekmachines.