Blog en nieuws

Magento SUPEE-8788 patch en versie 1.9.3.0

Op 11 oktober 2016 heeft Magento de patch SUPEE-8788 uitgebracht. Deze patch dicht een aantal belangrijke lekken. Om ervoor te zorgen dat jouw website beschermt is tegen hacks adviseer ik deze patch te installeren.

SUPEE-8788

Voor alle Magento-versies vanaf 1.5.0.1 t/m 1.9.2.4 is een patch uitgebracht. Voor oudere versies is door Magento geen patch uitgebracht en dus is het patchen van lagere versies van Magento niet meer mogelijk. Updaten is belangrijk!

Magento upgaden naar versie 1.9.3

Magento heeft tegelijkertijd met het uitbrengen van deze patch een nieuwe Magento-versie uitgebracht: 1.9.3. Deze nieuwe versie bevat alle uitgebrachte security patches.

Ik adviseer Magento niet zomaar te updaten vanuit Connect-Manager omdat dit niet zonder risico is. Indien gewenst kan ik dit voor je verzorgen. Voor meer informatie kunt je vrijblijvend contact met mij opnemen. Een kleine waarschuwing voor de lezers die zelf niet over de benodigde technische kennis beschikken. Na het doorvoeren van een update (zelfs bij de kleine updates) kan er wel eens wat mis gaan. Het is daarom belangrijk dat je de update altijd eerst op een testomgeving test alvorens je de update op de live shop doorvoert.

Magento 2

Let op! Als je een Magento 1 shop heeft, kun je niet updaten naar Magento 2. Als je graag een Magento 2 shop wilt, raad ik aan deze opnieuw te bouwen in Magento 2.

Update vanuit Connect Manager screenshot

Magento screenshot updaten 1.9.3