WordPress scherminstellingen

Als je met WordPress werkt, dan kan je admin-dashboard er soms rommelig of onoverzichtelijk ingedeeld zijn. Je kan dit zelf aanpassen naar wens instellen door middel van de optie scherminstellingen.

WordPress scherminstellingen

Stap1: Inloggen op je Dashboard
Stap2: Rechtsboven zie je het kopje ‘Scherminstellingen / Screen Options’
Stap3: Klik hier op en kies de elementen die je wel of niet wilt tonen
Stap4: Nadat je de opties hebt gekozen klik je nogmaals op scherminstellingen
Stap5: Je dashboard is nu aangepast naar je eigen keuze

Je kan ook per pagina, categorie of product bepalen welke elementen je wilt tonen. Dit werkt op dezelfde manier.

Screenshot wordpress scherminstellingen paginas

Hierboven zie je een voorbeeld van de scherminstellingen van het pagina overzicht. Je ziet dat je het aantal items per pagina kunt opgeven. Als je website beschikt over meer dan 100 pagina’s dan kan het zo zijn dat als je een pagina zoekt je heel vaak moet klikken om die desbetreffende pagina te vinden.

Daarnaast kan het voorkomen dat je veel functies niet gebruikt in je pagina overzicht. Je kunt er dan voor kiezen om bepaalde elementen uit te schakelen. Hiermee krijg je namelijk een veel overzichtelijkere beheerders omgeving voor je website.