Een webwinkel in meerdere talen? Geen probleem. Voor elke niche een aparte webshop? Net zo gemakkelijk. Kies voor de Multi Store functie voor je Magento webshop.

Magento Multi-Stores

Heb je al een Magento webshop, maar wil je gaan uitbreiden? Ga je de buitenlandse markt op met een tweede shop of begin je een nieuwe business met een ander assortiment? Kies dan voor de Multi Store functie. Met deze functie beheer je eenvoudig meerdere webwinkels vanuit dezelfde backend. Een webwinkel in meerdere talen? Geen probleem. Voor elke niche een aparte webshop? Net zo gemakkelijk. Kies voor de Multi Store functie voor jouw Magento webshops.

Hiërarchisch systeem voor configuratie

Magento werkt overzichtelijk dankzij het hiërarchische systeem voor de configuratie van Multi Store. Er zijn vier niveaus:

 • Global:
  Deze instelling betreft de gehele Magento installatie
 • Website:
  Een website bevat klantgegevens, geen producten of categorieën. Het is mogelijk om meerdere stores op één website te hebben.
 • Store:
  Een store is de daadwerkelijke winkel, je ziet hier alle producten die in de webshop te koop zijn. Een store bestaat altijd uit één of meer store views. Handig is dat elke store een eigen rootcategorie heeft, zodat u gemakkelijk per store een eigen categoriestructuur aanmaakt.
 • Store view:
  De store view is de webshop die jouw bezoekers te zien krijgen. Elke store bevat minimaal één store view. Dit is gelijk de ideale manier om bezoekers in meerdere talen te bedienen.

Multi Store voorbeelden

Wat kun je concreet met Multi Store? Stel, je verkoopt wasmachines en autobanden. Twee totaal verschillende branches, maar het zou wel fijn zijn om beide webshops eenvoudig te beheren. In dit voorbeeld kies je voor één website met twee stores. Magento maakt voor beide stores een aparte categoriestructuur aan. Alleen actief op de Nederlandse markt? Dan heb je aan één store view genoeg per store. Ook in het buitenland actief? Dan maak je voor ieder land een aparte store view aan per store. Dit kan op verschillende manieren.

Multi store via subdomein
Je hebt één domeinnaam en wilt via deze domeinnaam de bezoeker de juiste webshop voorzetten:

 • https://nl.wasmachineshop.com
 • https://be.wasmachineshop.com
 • https://de.wasmachineshop.com

Multi store via verschillende domeinnamen

Je hebt meerdere domeinnamen zodat elke webshop een eigen domeinnaam heeft. Deze manier raad ik aan met het oog op zoekmachineoptimalisatie (SEO).

 • https://www.wasmachineshop.nl
 • https://www.autobandenshop.nl

Er zijn vele mogelijkheden om een Magento Multi store op te zetten. Fijn is ook dat de opties per webshop zijn aan te passen, zodat het uiteindelijke resultaat altijd aansluit bij uw wensen. U kunt per winkel een eigen vormgeving geven.

Benieuwd naar de mogelijkheden voor jouw Magento webwinkel? Of wil je overstappen op het Magento platform? Neem vrijblijvend contact met mij op en ik help je graag verder.

Vaak al binnen 4 uur krijg je een persoonlijk antwoord.