Met een responsive design is uw website als een slimme 3-in-1 website goed te lezen op smartphones en tablets. Ook onderweg kunnen potientele klanten uw website benaderen!

Responsive WordPress website

Steeds vaker worden websites en webshops via tablets en smartphones bezocht. Voor een optimale weergave is een responsive website onmisbaar. Een responsive website is namelijk geoptimaliseerd voor iPhones, iPads, Galaxy Tabs etc. Het aanbieden van een responsive website is niet alleen een stukje service naar de klanten toe, het vergroot ook het bereik van jouw site. Altijd en overal krijgen klanten namelijk de perfecte weergave van jouw website. Heb je een Responsive webdesign, dan is jouw website geschikt voor desktop, tablets en smartphones.

Responsive Webdesign
Responsive Webdesign heeft tal van voordelen:
 • Er hoeft slechts 1 website worden ontwikkeld
 • Op elk toestel bereikbaar vanaf dezelfde url
 • Je beheert jouw website via één en dezelfde CMS
 • Responsive website scoort beter in de zoekmachines
 • Geen extra kosten voor een aparte applicatie
 • Je bent jouw concurrenten 2 stappen voor

Maak uw teksten leesbaar met een responsive design

Mobiele apparaten beschikken over kleinere schermen dan computers. Voor een optimale weergave is het daarom noodzakelijk dat jouw website wordt aangepast aan de verschillende beeldformaten. Met een responsive website gebeurt dit automatisch. Jouw website wordt op elk mobiel apparaat perfect weergegeven, zonder dat het je moeite kost. Met als gevolg een klantvriendelijke website die ook op mobiele apparaten perfect te benaderen is.

Responsive website voor elk mobiel apparaat

Een responsive website biedt een uitstekende weergave van jouw website op elk mobiel apparaat. De techniek achter jouw responsive website zorgt ervoor dat de site altijd optimaal wordt weergegeven. Dit is mogelijk doordat er een berekening wordt gemaakt op basis van de ruimte die het scherm biedt. De website wordt hierop aangepast, zodat de teksten goed leesbaar zijn.

Slimme techniek zorgt voor websiteoptimalisatie

Responsive webdesign is veel meer dan alleen het kleiner maken van jouw website. Er schuilt veel techniek achter jouwresponsive website. Deze techniek zorgt ervoor dat jouw website niet alleen goed zichtbaar is op mobiele apparaten, ook de website-indeling wordt aangepast indien nodig. Alles met als doel het optimaliseren van de website en de gebruiksvriendelijkheid ervan.

responsive-design-voorbeeld

Ontdek zelf de voordelen van een responsive design

Om te laten zien dat een responsive website onmisbaar is laat ik je hieronder de verschillen zien. De linkerafbeelding is een niet responsive (oude) website, de rechterafbeelding is wel geoptimaliseerd voor mobiele apparaten. De niet responsive website is nauwelijks leesbaar en het menu is te klein om opties aan te klikken. De responsive website daarentegen is uitstekend leesbaar en het menu is aangepast aan smartphones en tablets.

responsive-niet-wel

Desktop vs mobiele apparaten

Het is verstandig om zowel een desktopversie als een mobiele versie van jouw website te hebben. Op deze manier bied je klanten altijd en overal de mogelijkheid om jouw website te bezoeken. Met en responsive website wordt jouw website altijd op de juiste manier weergegeven. Ontdek hieronder de vele voordelen van een responsive website.

Een complete metamorfose voor optimaal resultaat:

 • Geoptimaliseerd menu
 • Positie en grootte van jouw logo aangepast
 • Header onder menu geplaatst
 • Zijbalk naar onderkant website
 • Overbodige elementen verborgen
 • Sidecomment onder header weergegeven
 • Lettergrootte en afbeeldingen geoptimaliseerd voor mobiele apparaten

Een Responsive Design biedt voordelen voor jouw bezoekers

Iedereen heeft wel eens een “gewone” website bezocht op zijn smartphone of tablet. Ongetwijfeld waren de teksten wel te bekijken, maar om alles goed te kunnen lezen moest er flink worden ingezoomd. Juist op het internet wil een bezoeker snel en eenvoudig over informatie kunnen beschikken. Met het aanbieden van een responsive website voorzie je in deze behoefte. De teksten en afbeeldingen worden geoptimaliseerd voor elk mobiel apparaat. Deze optimalisatie zorgt ervoor dat klanten ook onderweg jouw website perfect kunnen bezoeken.

Met een responsive design is jouw website als een slimme 3-in-1 website goed te lezen op smartphones en tablets. Ook onderweg kunnen potientele klanten jouw website benaderen, zonder dat informatie onleesbaar is. Hiermee wordt de kans vergroot dat klanten contact opnemen voor het maken van een afspraak of offerte. Een responsive website biedt alleen maar voordelen! Vraag snel een vrijblijvende offerte of neem vrijblijvend contact op voor jouw responsive website!

Vragen of een volledig vrijblijvende offerte?
Neem gerust contact met mij op om alle mogelijkheden te bespreken.

Vaak al binnen 4 uur krijg je een persoonlijk antwoord.