Wat zijn eigenlijk de voor- en nadelen van een dergelijk templates voor uw WordPress site? Ik leg het u graag uit.

WordPress templates

Veel WordPress websites werken met vaste WordPress templates. Zie het als een thema voor uw website die u alleen nog maar hoeft ‘in te kleuren’. Wat zijn eigenlijk de voor- en nadelen van een dergelijk template voor uw WordPress site?

De voordelen van WordPress templates

Het belangrijkste voordeel is de prijs, een WordPress template heeft u al voor €60,- en het template is volledig aan te passen aan uw huisstijl. Vaak worden templates compleet geleverd met mogelijkheden voor verschillende homepages, een blog, contactpagina’s etc. Een ander voordeel van een thema voor uw site is dat het onderhoud van u site vaak wordt gedaan door de ontwikkelaar, al bent u daarvoor wel afhankelijk van de snelheid van de ontwikkelaar.
  • Al een template vanaf €60,-
  • Demo voorbeelden beschikbaar
  • Binnen enkele uren website online
  • Kleuren wijzigen vanuit beheer

De nadelen van WordPress templates

Toch heeft een WordPress template ook de nodige nadelen. Een gemiddeld template zit vol met plug-ins. Handig dat u extra functionaliteiten kunt toevoegen aan uw website, maar het betekent ook dat uw site een stuk trager wordt. En dat is weer ongunstig voor de Google indexering. Daarnaast bent u gebonden aan de limitaties van een template. Templates zijn doorgaans slecht geprogrammeerd, waardoor een structurele wijziging of uitbreiding erg complex en kostbaar kan zijn. En u bent overgeleverd aan de snelheid van de ontwikkelaar van het template als het gaat om het compatibel maken van plug-ins met de laatste WordPress versie.
  • Vaak teveel onnodige plugins
  • Website wordt trager door vele plugins
  • Beperkte mogelijkheden voor aanpassingen
  • Doorgaans slecht geprogrammeerd
  • Uitbreiding vaak erg complex en kostbaar

Open Source

WordPress is Open Source en wordt dus voortdurend verbeterd. Dit zult u ook terugzien in de hoeveelheid updates die er verschijnen voor plug-ins, maar ook voor de core zelf. Het is aan te bevelen om WordPress te updaten zodra dit mogelijk is. Maar dit betekent ook dat u na elke update moet controleren of het thema nog volledig naar behoren functioneert. En bij een template bent u dus ook afhankelijk van de ontwikkelaar als het gaat om compatibele plug-ins. Daardoor kunnen de kosten bij een template uiteindelijk hoger uitvallen dan bij maatwerk. Uit ervaring weten we dat een maatwerk WordPress website over een periode van 5 jaar goedkoper uitvalt dan een website op basis van een template.

Mijn Advies

Ik raad u altijd aan om een WordPress maatwerk website te laten maken. Het is weliswaar niet de goedkoopste optie, maar u bent er wel zeker van dat uw website helemaal aansluit bij uw wensen. Bij een template bent u altijd gebonden aan de limitaties van het template.

Wilt u vrijblijvend overleggen over de beste mogelijkheid voor uw website?
Neem contact met ons op en we bespreken de mogelijkheden voor uw situatie.

Vaak al binnen 4 uur krijgt u een persoonlijk antwoord.