De belangrijkste voordelen van Wordpress staan hieronder op een rijtje. De vraag is natuurlijk, waarom is WordPress zo populair?

Waarom WordPress?

WordPress is wereldwijd verreweg het meest gebruikte CMS (Content Management Systeem). Wist je bijvoorbeeld dat 25% van alle website ter wereld op WordPress draait? En dat 60% van alle websites met een CMS gebruikt maakt van dit systeem?

De vraag is natuurlijk, waarom is WordPress zo populair? Eigenlijk is het antwoord heel eenvoudig: WordPress is niet alleen het meest gebruikte CMS ter wereld, maar ook nog eens ontzettend gebruiksvriendelijk. En een bijkomend voordeel, Je hoeft vrijwel geen technische kennis te hebben om jouw website te onderhouden. De belangrijkste voordelen heb ik hieronder op een rijtje gezet:

  • Open Source: WordPress is volledig gratis en kan door iedereen gebruikt worden
  • Community: Uniek is dat WordPress een Open Source Community is. Dit houdt in dat iedereen ter wereld updates voor het CMS kan ontwikkelen. Hierdoor verschijnen er regelmatig updates, betere functionaliteiten en is de beveiliging optimaal.
  • Schaalbaar: WordPress biedt de mogelijkheid om zowel kleine als grote websites op te bouwen. Ook kun je via een multisite omgeving meerdere websites van uit 1 CMS te beheren.
  • Uitbreidbaar: Als Open Source CMS kan iedereen een bijdrage leveren aan WordPress. Op dit moment zijn er ongeveer 100.000 plug-ins die zorgen voor extra functionaliteiten voor het systeem. Deze plug-ins kunnen bijdragen op de achtergrond als het gaat om bijvoorbeeld SEO, maar ook sliders of fotoalbums kun je vinden onder de plug-ins.
  • Google indexering: Elke website wil natuurlijk goed ranken in Google. WordPress sites hebben als voordeel dat ze altijd snel en goed geïndexeerd worden door Google.

Vragen over WordPress websites?
Neem vrijblijvend contact op en ik geef je graag antwoord op je vragen.

Vaak al binnen 4 uur krijg je een persoonlijk antwoord.