WordPress Webshop

Een nieuwe webshop in WordPress

Wereldwijd is WordPress het meest gebruikte platform om een website mee op te bouwen. Het CMS is gebruiksvriendelijk en eenvoudig zelf te beheren. Waar vroeger dit CMS alleen als blog werd gebruikt, is dat tegenwoordig allang niet meer zo. Veel bedrijven kiezen bijvoorbeeld voor een WordPress webshop. Hoe gaat dat in zijn werk en wat is er vervolgens allemaal mogelijk met een WordPress webshop?

Wordpress screenshot

WordPress webshop bij MarcelMedia:
  • Mobiel, Tablet en Desktop vriendelijk
  • Zoekmachine vriendelijk opgebouwd
  • Makkelijk pagina’s aanpassen en beheren
  • Gebruiksvriendelijk
  • Geen extra kosten voor nieuwe updates
  • Overal toegang tot jouw WordPress website

WordPress webshop met Woocommerce

MarcelMedia heeft ruime ervaring met het ontwikkelen van WordPress webshops. Hiervoor gebruiken we de Woocommerce plug-in. Deze plug-in is noodzakelijk om betalingen en bestellingen juist te laten verlopen. De plug-in biedt in de gratis variant aardig wat functies, maar voor een professionele WordPress webshop zijn er cruciale uitbreidingen nodig. MarcelMedia helpt je graag bij het instellen van jouw webshop en de bijbehorende opties van de Woocommerce. Wij zullen je altijd laten weten wat we aanraden en aan welke kosten je daarvoor moet denken. Ook al kosten de extra functies van de plug-in extra geld, het is nog altijd een stuk goedkoper dan het ontwikkelen van een complete webshop zonder WordPress.

Eenvoudige integratie betaalopties

Heb jij een webshop op je website, dan wil je het de klant natuurlijk zo gemakkelijk mogelijk maken. De navigatie moet in orde zijn, de vindbaarheid van producten optimaal en het betaalproces zo duidelijk mogelijk. Bij het betaalproces is daarnaast ook het aantal betaalopties belangrijk. Kies je voor de basisvariant van Woocommerce voor jouw WordPress webshop, dan kun je alleen betalingen op factuur laten uitvoeren. Fijner voor de klant is het installeren van opties als PayPal, Bancontact en iDeal. Het zou immers zonde zijn als een klant afhaakt doordat het betaalproces niet soepel verloopt. MarcelMedia helpt je graag bij het installeren en configureren van de juiste betaalopties.

Een WordPress webshop op maat

Het opbouwen van een WordPress webshop werkt hetzelfde als een WordPress website. Er zijn talloze plug-ins beschikbaar en je kunt de webshop volledig inrichten zoals je zelf wilt. Maar om ook alles met elkaar te laten samenwerken is er meer werk nodig. MarcelMedia helpt je hierbij. Vooraf bespreken we je wensen en op basis daarvan stellen we een pakket aan functionaliteiten samen. Uiteraard zorgen we ervoor dat de webshop volledig in jouw huisstijlkleuren wordt uitgevoerd.

Onderhoud van jouw webshop

WordPress is een opensource platform, waardoor er voortdurend nieuwe plug-ins of updates voor plug-ins worden ontwikkeld. Het is belangrijk om alle functionaliteiten in je WordPress webshop up-to-date te houden. Zo weet je zeker dat alles werkt en dat de klant de best mogelijke ervaring krijgt op jouw site. MarcelMedia neemt het onderhoud van jouw webshop graag op zich. Wij zorgen ervoor dat updates worden uitgevoerd en dat jouw webshop optimaal werkt. Zodat jij je alleen nog maar hoeft bezig te houden met het vullen van je digitale winkel.

Voortschrijdend inzicht geen probleem bij WordPress webshop

Wij adviseren altijd om de resultaten van je webshop scherp te monitoren, bijvoorbeeld via Analytics. Deze resultaten kunnen leiden tot voortschrijdend inzicht. Een nieuwe indeling van de webshop, extra functionaliteiten of een verandering in de betaalopties. Het voordeel van een WordPress webshop, is dat wijzigingen vrij gemakkelijk zijn door te voeren. Bij anders opgebouwde webshops heeft het wijzigen van elementen meer voeten in de aarde.

Ben je benieuwd naar de kosten voor jouw specifieke project?
Neem dan vrijblijvend contact op voor een adviesgesprek en bijbehorende prijsindicatie.

Vaak al binnen 4 uur krijg je een persoonlijk antwoord.