Maak gebruik van de nieuwe Google Analytics 4

Vanaf 1 juli 2023 verwerkt Google Universal Analytics geen nieuwe hits en data meer. Als je nog steeds gebruik maakt van Universal Analytics, raden we aan om nu over te stappen op Google Analytics 4.

Dankzij het flexibele, op gebeurtenissen gebaseerde gegevensmodel van Google Analytics 4 kun je geïntegreerde gebruikerstrajecten op je website en in je apps bekijken. Het model gebruikt machine learning van Google om hiaten in je gegevens te overbruggen met gemodelleerde inzichten en voorspellende functies, waardoor je betere resultaten kunt behalen en het succes van je bedrijf kunt vergroten. Omdat het niet alleen op cookies is gebaseerd, kun je ook een veranderend ecosysteem bijhouden en informatie over je klanten krijgen, zelfs als er hiaten in je gegevens zijn.

Zorg ervoor dat Google Analytics 4 helemaal is ingesteld, zodat je de meting behoudt. Stap zo snel mogelijk over op Google Analytics 4 om de vereiste historische gegevens op te bouwen, voordat Universal Analytics stopt met de verwerking van nieuwe hits.