Blog en nieuws

Https de beveiliging voor uw website!

Https kent u misschien niet, maar wanneer u er op let, zult u versteld staan hoe vaak u het op het web vindt of eigenlijk ook weer niet. Http:// staat vaak aan een begin van een webpagina. Https betekent niets meer dan dat de website beveiligd is. Belangrijk dus als er persoonlijke gegevens ingevuld moeten worden of wanneer u werkt met persoonsgegevens zoals een contactformulier of een webshop.

Betekenis https

Https is een afkorting van (Hypertext Transfer Protocol Secure). Dit is een technologie dat de communicatie tussen bezoekers en websites volledig versleuteld waardoor niemand kan meekijken. Https in de url zorgt ervoor dat, wanneer u bijvoorbeeld een product wilt bestellen als consument via het internet, uw persoonlijke gegevens beschermd worden. Als u als bedrijf met persoonsgegevens van uw klanten werkt, is het ook belangrijk deze omgeving te beveiligen. Het is zelfs wettelijk verplicht om werken met persoonsgegevens via internet te beveiligen.

SSL voorbeeld

Waarom overstappen naar een https-domein

Wanneer u nog geen https-domein hebt, kunt u in het aankomend jaar de kans lopen om een aantal posities te verliezen in Google. Google heeft eind 2014 al aangegeven dat websites met een https-domein een lichte voorrang krijgen bij het indexeren in de zoekmachine. Eind 2015 publiceerde Google dat ze hier nog scherper in zijn geworden. Sterker nog, uw pagina wordt benadeeld wanneer u geen https-domein hebt. Voorbeeld: de concurrent heeft wel een https-domein, maar u niet. De concurrent zal beter worden geïndexeerd door Google en is daarmee beter vindbaar.

Https voor uw website?

Ik informeer u graag verder! Neem vrijblijvend contact met mij op.

Waarom SSL