Https de beveiliging voor jouw website!

Https ken je misschien niet, maar wanneer je er op let, zult je versteld staan hoe vaak je het op het web vindt of eigenlijk ook weer niet. Http:// staat vaak aan een begin van een webpagina. Https betekent niets meer dan dat de website beveiligd is. Belangrijk dus als er persoonlijke gegevens ingevuld moeten worden of wanneer je werkt met persoonsgegevens zoals een contactformulier of een webshop.

Betekenis https

Https is een afkorting van (Hypertext Transfer Protocol Secure). Dit is een technologie dat de communicatie tussen bezoekers en websites volledig versleuteld waardoor niemand kan meekijken. Https in de url zorgt ervoor dat, wanneer je bijvoorbeeld een product wilt bestellen als consument via het internet, jouw persoonlijke gegevens beschermd worden. Als je als bedrijf met persoonsgegevens van jouw klanten werkt, is het ook belangrijk deze omgeving te beveiligen. Het is zelfs wettelijk verplicht om werken met persoonsgegevens via internet te beveiligen.

Waarom overstappen naar een https-domein

Wanneer je nog geen https-domein hebt, kun je in het aankomend jaar de kans lopen om een aantal posities te verliezen in Google. Google heeft eind 2014 al aangegeven dat websites met een https-domein een lichte voorrang krijgen bij het indexeren in de zoekmachine. Eind 2015 publiceerde Google dat ze hier nog scherper in zijn geworden. Sterker nog, jouw pagina wordt benadeeld wanneer je geen https-domein hebt. Voorbeeld: de concurrent heeft wel een https-domein, maar jij niet. De concurrent zal beter worden geïndexeerd door Google en is daarmee beter vindbaar.

Https voor jouw website?

Ik informeer je graag verder! Neem vrijblijvend contact met mij op.