Blog en nieuws

Postcode.nl adres API wordt een betaalde dienst

Postcode.nl biedt sinds 2012 de Adres API gratis aan. Om alle gebruikers beter van dienst te kunnen zijn en hun hoge betrouwbaarheid te blijven waarborgen hebben ze echter besloten om abonnementskosten te introduceren. Een jaarabonnement op de Adres API kost €29,95 (excl BTW) per jaar. Je kunt de adres API tot het einde van het jaar nog gratis gebruiken, per 1 januari 2017 is dit niet meer mogelijk.

Meer informatie vind je op www.postcode.nl

Officiële bron voor postcodes

Ondanks dat de overheidsdata die gebruikt wordt al van zeer hoge kwaliteit is, wordt hier nog een kwaliteitsslag over heen gehaald. Zo ben je verzekerd van foutloze en accurate data.

Verlaag kosten

Door correcte addressering bespaar je op retourkosten post- en pakketbezorging en andere kosten die voortvloeien uit verkeerde adresdata. Daarnaast bespaar je ook op onderhoudskosten van een eigen adresdatabase.

Verhoog conversie

Klanten kunnen makkelijker en sneller bestellen of hun gegevens achterlaten en werknemers kunnen sneller adressen invoeren. Voor adres invoer zijn alleen postcode en huisnummer nodig.

Voorkom fouten

Problemen door foutief geschreven of niet bestaande adressen behoren tot het verleden. Naast officiële adressen ontvang je ook extra informatie zoals coördinaten, gebruiksdoelen en oppervlakte.

Altijd up-to-date

Wij verwerken wekelijks duizenden wijzigingen in de miljoenen adressen die Nederland rijk is. Je ontvangt altijd de meest recente officiële informatie zoals gebruikt door de Nederlandse overheid.