Waarom SSL

Google kondigde onlangs aan dat zij hun gebruikers beter gaan beschermen tegen internetcriminaliteit. Daarom gaat Google websites en webshops die goed beveiligd zijn met een SSL-certificaat belonen met een hogere positie in de zoekresultaten. Een SSL-certificaat zorgt voor een veilige verbinding met jouw website. Online aankopen, financiƫle transacties of het versturen van persoonsgegevens zoals via een contactformulier worden dan beveiligd verstuurd naar servers. Hiermee bevestig je aan bezoekers dat jee veilig met hun gegevens omgaat.

SSL staat voor Secure Sockets Layer en is een overeenkomst over versleuteling die communicatie op het internet beveiligd. Een SSL beveiligt en versleutelt gegevens tussen de webserver en de bezoeker, waardoor het volgen van de communicatie (door kwaadwillenden) moeilijk wordt gemaakt.

Vertrouwen uitstralen

SSL is dus ook een belangrijk middel om vertrouwen uit te stralen. Een beveiligde verbinding kunt herkennen aan het feit dat de adresbalk begint met https in plaats van http en wordt vaak gekenmerkt door een slotje of een groene balk met daarin de bedrijfsnaam van de eigenaar achter de website:

Voorbeeld van een SSL-certificaat in de adresbalk van de browser.

Betere vindbaarheid in Google

Omdat Google kwalitatieve goede websites wil tonen op de resultatenpagina, krijgen websites die beveiligd zijn met een SSL certificaat een klein voordeel. Beveiligde websites krijgen daarmee de voorkeur boven websites die niet zijn beveiligd met een SSL certificaat.

Wil je meer informatie over de mogelijkheden? neem vrijblijvend contact met mij op.