Ziggo Storing

Ziggo heeft dinsdag 18 augustus en woensdag 19 augustus een grote DNS storing door een aanval gekregen (Ziggo storing). Hierdoor is het niet mogelijk om gebruik te maken van het internet. Echter is het mogelijk om de storing zelf op te lossen. Je moet de DNS van je laptop, tablet of mobiel aanpassen naar de DNS van Google, namelijk 8.8.8.8 en 8.8.4.4.

DNS aanpassen op een Apple computer

Ga naar ‘Systeemvoorkeuren’ en kies voor netwerk. Klik vervolgens op geavanceerd en ga naar het tabblad ‘DNS’. Druk vervolgens op het plusje en vul de volgende IP adressen in: 8.8.8.8 en 8.8.4.4

DNS aanpassen op een iPhone of iPad

Ga naar de instellingen van de iPhone of iPad en kies voor Wi-Fi. Klik vervolgens op het ziggo netwerk waarmee je verbonden bent op het ronde I-icoontje. Vervolgens zie je een kopje met DNS waar je deze kunt aanpassen. Vul hier het nummer 8.8.8.8 in en je internet werkt weer!

DNS aanpassen op een Android telefoon

Ga naar de Wi-Fi instellingen van uw telefoon. Vervolgens hou je het netwerk waarmee je verbonden bent ingedrukt en kies je voor Netwerkconfig wijzigen. Kies nu voor Geavanceerde opties weergeven en pas de DNS aan naar 8.8.8.8.