Wilt u een webhop beginnen? osCommerce of Magento? Bij mij kunt u voor beide webshops terecht! Ook voor het aanpassen van uw bestaande webshop!

Webshops

Bij mij kun je terecht voor het ontwikkelen, uitbreiden, optimaliseren en verbeteren van osCommerce en Magento webwinkels. Mijn specialisatie is vooral osCommerce. Al ruim 10 jaar werk ik met osCommerce en mogelijkheden zijn voor mij onbeperkt. Wil je een eigen webwinkel beginnen? Of jouw bestaande webwinkel in osCommerce aanpassen of uitbreiden? Ik help je graag verder.

Nieuwe webshop beginnen? osCommerce of Magento?

Jarenlang was osCommerce dé open source oplossing voor iedereen met een webwinkel. Duizenden webwinkels zijn gebouwd met osCommerce als basis en de actieve community rond de oplossing zorgde ervoor dat er veel functionaliteit beschikbaar kwam. Het nieuwe open source pakket Magento sprong in dit gat met een modern e-commerce pakket met veel functionaliteit. Is osCommerce hierdoor afgeschreven en zou iedereen die nu nog gebruik maakt van osCommerce moeten overstappen op Magento of een ander pakket? Ik vind van niet!

Ik maak webshops in:

osCommerce
Magento

Ben je benieuwd naar de kosten voor jouw specifieke project?
Neem dan vrijblijvend contact op voor een adviesgesprek en bijbehorende prijsindicatie.

Vaak al binnen 4 uur krijg je een persoonlijk antwoord.

osCommerce verouderd? Ik vind van niet!

Er wordt regelmatig gezegd dat osCommerce verouderd is. Recent “5 Juni 2014” kwam osCommerce met een nieuwe update, namelijk 2.3.4. osCommerce is dus nog altijd een complete oplossing die heel goed in te zetten is voor professioneel werkende webwinkels. Het grote voordeel van osCommerce t.o.v. Magento is de grootte van het pakket. Om Magento goed te laten werken heb je al snel een dedicated server of VPS (Virtual Private Server) nodig, vanwege de zware server belasting. osCommerce daarin tegen draait al prima met een 100MB hostingpakket en vereist veel minder van de server.

De basis van Magento is stukken uitgebreider dan de basis van osCommerce. Dit maakt Magento echter ook moeilijker om goed te beheersen en wellicht zijn er veel functies die je nooit nodig hebt. osCommerce is als basis een stuk beknopter, toegespitst op de functies die nodig zijn om online te verkopen. Daarnaast is er een heel uitgebreide community die allerlei modules ontwikkelt om ook osCommerce te voorzien van elke gewenste functionaliteit. Ik kan voor je ook extra functies ontwikkelen.

Welke webshop is nu beter? osCommerce of Magento

Vaak wordt de vraag gesteld. Welke webshop is nu beter? osCommerce of Magento. Om hier antwoord op te geven is het van belang eerst in te gaan op de eisen van de webwinkel en het doel. Magento is standaard al zeer uitgebreid, osCommerce heeft minder uitgebreide functies. Dit is uiteraard allemaal te maken in osCommerce. Vele webdesigners en websites bouwers zeggen dat osCommerce is verouderd en dat Magento het beste is. Ik vind dit niet juist. Voor 50 euro per jaar kun je al een webshop in osCommerce hosten bij een hosting bedrijf. Voor Magento zullen de kosten minimaal 30 euro per maand zijn. Magento is een vrij groot en zwaar systeem waarvoor hosting ook zeer belangrijk is. Kortom, Magento heeft meer kosten dan een osCommerce webshop.

osCommerce

osCommerce is een vrij standaard webwinkelsysteem. Geschikt voor hobbyprojecten, kleine (thuis)winkels, webwinkels met een lage omzet of particulieren die een webwinkel willen starten zonder teveel uitgaven of hoge kosten. Er zitten de noodzakelijke functies in om een webwinkel te kunnen runnen: Je kunt zelf categorieën aanmaken, producten toevoegen, en bestellingen beheren. Doordat OScommerce zo simpel is, is het een perfect systeem voor hobbyisten en beginnende webwinkels. Vrijwel elke startende winkel eigenaar kan hiermee werken. Mits de webshop op de juiste manier is gemaakt. Ik maak osCommerce webshops volledig Nederlands en op maat.

Magento

Magento is het snelst groeiende webwinkel systeem van de wereld, is volledig schaalbaar en maakt gebruik van de nieuwste technieken. Zowel de nieuwste coderingstechnieken (bijvoorbeeld AJAX, veelvuldig Javascript gebruik en intensieve caching) als intelligente verkoop technieken (bijvoorbeeld cross- en upselling). Magento heeft standaard zeer veel functies, en heeft een zeer modern en gebruiksvriendelijke interface.

Magento heeft zowel een commerciele versie van hun product, Magento Enterprise Edition, als een open-source versie, Magento Community Edition. Het voordeel hiervan is dat het CORE ontwikkelingsteam hierdoor zeer actief is en er in hoge regelmaat updates en verbeteringen beschikbaar zijn. Daarnaast is er een grote community, die nog steeds explosief groeit, welke een groot aantal modules aanbiedt. Het grote voordeel van de Magento modules is dat ze veelal ontwikkeld zijn door professionele bedrijven, die zich volledig bezig houden met het ontwikkelen van Magento applicaties. Hierdoor is de kwaliteit hoger en kun je support verwachten van een professioneel bedrijf. Bij de lancering van Magento was er hevige kritiek, het systeem bleek traag te zijn. Dit werd veroorzaakt doordat Magento zo uitgebreid is, dat de meeste low-budget webhosting pakketten dit niet aan konden. Het is daarom van belang om Magento te installeren op een speciaal ingericht Magento webhostingpakket, hiermee is de snelheid optimaal en doet niets ten onder aan bijvoorbeeld osCommerce.

Welke is voor mij geschikt?

Magento is hèt platform van nu voor professionele commerciële websites. Waarom? Vooral door de ongelimiteerde mogelijkheden, functionaliteiten en koppelingsmogelijkheden. Al die mogelijkheden en professionaliteit komen met een prijs. Letterlijk! De complexiteit van Magento vereist vaak een ervaren specialist. De ‘Magento Community Edition’ is dan wel kosteloos te downloaden, dit maakt het geen gratis webwinkel.

Magento is minder geschikt voor hobbyprojecten, kleine (thuis)winkels, webwinkels met een lage omzet of particulieren die een webwinkel willen starten zonder uitgaven. Magento is de beste oplossing voor professionele zakelijke webwinkels, webshops met koppelingen aan backoffice/ERP/CRM, B2C en B2B webwinkels, ondernemers die actief met hun webwinkel en eCommerce aan de slag willen.

Uit voorgaand verhaal kun je het volgende dus al opmaken: Indien je een laag budget hebt en op hobbymatige wijze of beginnend een webwinkel wilt runnen, kun je het best met osCommerce aan de slag gaan. Ik bied complete osCommerce webwinkels aan voor een zeer lage prijs. De webshop is uiteraard dan van jezelf.

Wil je echter serieus aan de slag gaan, direct met een uitgebreide webwinkel starten, of eerst eenvoudig starten maar later uitbreiden? Dan is Magento de beste keus. Magento steekt met kop en schouders boven zijn concurrenten uit, en groeit nog hard door. Het is echter wel belangrijk om een goede hosting te zoeken die gespecialiseerd zijn in het hosten van Magento. Niet iedere hosting is ook een Magento hosting! Ik kan je uiteraard voorzien van hosting voor zowel Magento als osCommerce.

Vragen over Magento en osCommerce?

Neem vrijblijvend contact met mij op. Ik beantwoord je vraag zo snel mogelijk. Vaak al binnen 4 uur een persoonlijk antwoord.