Updateservice voor Magento. Houd je webshop veilig door mijn updateservice. Ik voer updates van Magento snel door op je website.

Magento updates

Magento software is continu in ontwikkeling. Steeds worden er aanpassingen gedaan in de code om het platform beter, stabieler en veiliger te laten functioneren. In de regel komt er ieder half jaar een nieuwere versie beschikbaar (CE versie), de ene met meer ingrijpendere wijzigingen dan de andere. Om jouw webshop up-to-date te houden, is het raadzaam om jouw Magento installatie te upgraden naar de meest recente versie. Dit hoeft wellicht niet ieder half jaar, maar het is zeker aan te raden om eens per jaar te kijken of een upgrade ook voor jouw situatie verstandig is. Afhankelijk van wat je huidige versie is, is dit een complex en secuur werk.

Waarom Magento updaten?

  • Beveiligings updates
  • Verbeteringen op het gebied van stabiliteit
  • Verbeteringen op het gebied van snelheid
  • Optimalisatie van de broncode
  • Beschikbaarheid van nieuwe functionaliteiten

Blog: Het voorkomen van een website hack

Ik merk dat de kosten voor Magento updates voor de nodige verwarring zorgen. Het wordt regelmatig vergeleken met het eenvoudig installeren van een update van een computerprogramma. De kosten voor het updaten van Magento zijn sterk afhankelijk van de betreffende webshop.

Deze hebben namelijk te maken met:
– Huidige Magento versie
– Het aantal op maat gemaakte onderdelen
– Geïnstalleerde plugins

Het updaten van versie 1.8 naar 1.9 is vaak veel eenvoudiger dan van versie 1.5 naar 1.9. Aan
het einde van de rit kan het dan ook voordeliger zijn om regelmatig te updaten. Ik adviseer Magento niet zomaar te updaten vanuit Connect-Manager omdat dit niet zonder risico is. Indien gewenst kan ik dit voor je verzorgen. Voor meer informatie kun je vrijblijvend contact met mij opnemen. Een kleine waarschuwing voor de lezers die zelf niet over de benodigde technische kennis beschikken. Na het doorvoeren van een update (zelfs bij de kleine updates) kan er wel eens wat mis gaan. Het is daarom belangrijk dat je de update altijd eerst op een testomgeving test alvorens je de update op de live shop doorvoert.

Magento 1 naar Magento 2

Let op! Als je een Magento 1 shop hebt, kun je niet updaten naar Magento 2.
Als je graag een Magento 2 shop wilt, raad ik aan deze opnieuw te bouwen in Magento 2.

Aantal op maat gemaakte onderdelen

Diverse webshops laten unieke op maat gemaakte thema’s en modules ontwikkelen. Deze
elementen worden niet standaard geüpdatet en zijn dan ook niet altijd compatible met de
nieuwste Magento versie. Dit kan gaan om relatief kleine problemen die in een kort tijdbestek te verhelpen zijn.

Geïnstalleerde plugins

Wanneer je Magento update, heeft dit vaak ook effect op de plugins die op de site zijn geïnstalleerd. Deze moeten dan ook geüpdatet worden. Helaas zijn deze plugins niet altijd
compatible met de nieuwste versie van Magento. Het kan ook voorkomen dat de updates van plugins extra kosten met zich meebrengen. Dit hangt er van af of de ontwikkelaar van de plugin geld vraagt voor updates. Omgekeerd kan natuurlijk ook. Sommige plugins zijn niet beschikbaar voor ’oudere versies’ van Magento.

Wil je een overzicht met kosten voor jouw Magento webshop? Neem vrijblijvend contact op.