Bancontact

Bancontact

Voeg Bancontact toe aan jouw webshop!

Bancontact (Mistercash) is een Belgische betaalmethode waar jouw Belgische klanten via hun eigen vertrouwde bankomgeving mee betalen. Betalen met deze betaalmethode is vergelijkbaar met het Nederlandse iDEAL. Bancontact is erg populair onder consumenten in België en daarom zeer geschikt voor ondernemers die zich richten op de Belgische consumentenmarkt!

 • Heeft een groot bereik van bijna 40 miljoen klanten
 • Betalingen zijn 100% gegarandeerd
 • Beschikbaar voor zowel de Duitse als Oostenrijkse consument
Meer informatie over Pay.nl

Bancontact koppelen aan je WooCommerce of Magento webshop?

Met onze webshop plugins is de installatie zo geregeld!

Wil je de betaalmethode Bancontact aan je webshop toevoegen? Met onze webshop plugins is de installatie zo geregeld. Het gebruik van deze plugins is gratis en je hebt de keuze uit verschillende mogelijkheden. Ook zijn er Giropay koppelingen mogelijk met webshops zoals WooCommerce, Magento, Shopware, Shopify, CsCart, Opencart, VirtueMart, OsCommerce, Elisa, HikaShop, Ecwid, PrestaShop, ZenCart, CubeCart, MiwoShop, Ubercart, Drupal commerce, NopCommerce, J2Store, Typo3 Multishop, Pronamic, Mycred, WHMCS, Hostbill, Logic4, MplusKassa, Bigcommerce, Lightspeed en Afosto.

Bancontact

Wat is Bancontact?

Bancontact wordt gebruikt in België.

Met Bancontact rekent jouw Belgische klant direct online af via zijn eigen vertrouwde bankomgeving. De betaalmethode is een standaardapplicatie op betaalkaarten die Belgische banken uitgeven bij het openen van een rekening. Hierdoor telt deze Belgische betaalmethode ruim 15 miljoen kaarthouders waarvan 90% geschikt is voor online gebruik. Ideaal dus als je jouw producten of diensten in België wil aanbieden!

Sinds 1 januari 2018 heeft Pay. een eigen Bancontact acquirer licentie. Dit betekent dat Pay. zonder tussenkomst van derden Bancontact transacties verwerkt wat zorgt voor een snellere betaalverwerking en een betrouwbaarder betaalplatform. Ook biedt Pay. functionaliteiten aan zoals dynamische QR-codes en betaallinks via de Pay. app om het aanvaarden van Bancontactbetalingen zo eenvoudig mogelijk te maken voor de merchant.

Een betaling via Bancontact uitvoeren is kinderlijk eenvoudig. Met het kaartnummer en de vervaldatum die op de betaalkaart staan, is betalen zo gebeurt. Via de zogeheten ‘digipas’ keurt de klant de betaling met deze betaalmethode goed via de eigen bankomgeving. De betaling is geslaagd wanneer deze stappen succesvol zijn doorlopen. In het Admin Panel komt de status dan op ‘PAID’ te staan. Dat wil zeggen dat de betaling via Bancontact is gelukt en je direct de bestelde producten kunt versturen.

De voordelen van Bancontact op een rij

Voeg Bancontact toe aan jouw webshop

 • Gemakkelijk aan te vragen voor jouw webshop
 • Geen risico, betalingen zijn 100% gegarandeerd
 • Een betrouwbare Belgische betaalmethode met 15 miljoen kaarthouders
 • Sinds december 2017 ondersteuning voor betaling via de Bancontact app
 • Zowel voor jouw zakelijke als particuliere klant
 • Direct zichtbaar in jouw statistieken
 • Makkelijke integratie via Pay.
 • Eenvoudige installatie via de plugins van Pay.nl.

De betaaloptie Bancontact wordt gebruikt in België. In Duitsland is Giropay vergelijkbaar met Bancontact en in Nederland is dit iDEAL.

Heb je behoefte aan meer informatie over Bancontact? Neem contact met ons op en wij helpen je graag verder.

pay laptop

Waarom Pay. achter elke betaling?

Breedste aanbod betaaloplossingen

Groeien met je onderneming betekent dat je zoveel mogelijk relevante data en inzichten nodig hebt. Die vind je in het dashboard en de Pay. app. Voor je klanten biedt Pay. alle betaalmethoden die ze verwachten – en méér. Zo ontwikkel je een superieure customer experience en de hoogste conversie.

Pay heeft het breedste aanbod betaaloplossingen. Alle betaaloplossingen die je nodig hebt voor een optimale customer experience, online en in-store. Met de payment plugins van Pay. maak je snel en eenvoudig een koppeling met je webshop. Mis geen betalingen meer met de conversieverhogende features die Pay.nl biedt. Pay.nl bied persoonlijke service en technische ondersteuning zodat je altijd de controle houdt.

Registreer je nu en ontdek direct de voordelen van Pay.

Ontvang al binnen 15 minuten betalingen via Pay.’s alles-in-één betaalplatform.

Regel direct al je online and in-store betalingen.

Aanmelden bij Pay.nl