iDEAL

iDEAL

Voeg iDEAL toe aan jouw webshop!

Bied iDEAL via Pay. aan als betaalmethode in jouw webshop zodat ze veilig en snel via hun eigen vertrouwde bankomgeving betalen. Het gemak, het vertrouwde imago van iDEAL en de snelheid maken deze betaalmethode erg populair bij consumenten. Door de lage kosten per transactie is de online betaalmethode ook erg aantrekkelijk voor ondernemers. Daarom leidt een webshop met iDEAL gegarandeerd tot conversie.

 • Nog sneller betalen via de internetbankieren app
 • Betalingen zijn 100% gegarandeerd
 • Desktop aankopen afrekenen kan ook met een QR-code
Meer informatie over Pay.nl

iDEAL koppelen aan je WooCommerce of Magento webshop?

Met onze webshop plugins is de installatie zo geregeld!

Wil je de betaalmethode iDEAL aan je webshop toevoegen? Met onze webshop plugins is de installatie zo geregeld. Het gebruik van deze plugins is gratis en je hebt de keuze uit verschillende mogelijkheden. Ook zijn er iDEAL koppelingen mogelijk met webshops zoals WooCommerce, Magento, Shopware, Shopify, CsCart, Opencart, VirtueMart, OsCommerce, Elisa, HikaShop, Ecwid, PrestaShop, ZenCart, CubeCart, MiwoShop, Ubercart, Drupal commerce, NopCommerce, J2Store, Typo3 Multishop, Pronamic, Mycred, WHMCS, Hostbill, Logic4, MplusKassa, Bigcommerce, Lightspeed en Afosto.

iDEAL

Wat is iDEAL?

De betaaloptie iDEAL wordt gebruikt in Nederland

In Nederland is iDEAL al jaren de meest populaire online betaalmethode bij online shoppers in webshops en webwinkels. De online SEPA-betaling met iDEAL wordt direct verwerkt en is, anders dan bij creditcardbetalingen, altijd gegarandeerd wanneer consumenten ermee betalen in jouw webshop of webwinkel. Daarnaast kunnen klanten het afgeschreven bedrag direct terugvinden op hun afschrift wanneer ze betalen met iDEAL als betaalmethode.

Een webshop met iDEAL geeft je klanten de mogelijkheid om snel en veilig te betalen. Via Pay. kan dit nóg sneller: sinds 2018 heeft Pay. namelijk een eigen iDEAL acquirer licentie. Dit maakt ons minder afhankelijk van derden. Deze acquirer licentie leidt tot een stabieler online betaalsysteem en een halvering van de verwerkingstijd bij het aanmaken van iDEAL betalingen.

Met de standaard webshop plugins koppel je iDEAL gemakkelijk en snel aan jouw webshop of webwinkel. Na het downloaden plaats je de plugin op jouw server en kan je aan de slag met de installatie. In het Pay. Admin Panel voeg je alle gewenste betaalmethoden aan jouw webshop toe.

Wanneer jouw klant in jouw webshop of webwinkel kiest voor betalen via iDEAL en een keuze heeft gemaakt uit één van de Nederlandse banken, verwijst onze techniek hem/haar door naar het betaalscherm van zijn eigen bank. De klant voert daar de betaling uit volgens de gebruikelijke stappen van het internetbankieren. Wanneer een betaling in jouw webshop is gelukt (of mislukt) vind je dit terug in het beheersysteem. Daardoor kan je, met de iDEAL betaalmethode in jouw webshop, snel jouw producten uitleveren

De voordelen van iDEAL op een rij

Voeg iDEAL toe aan jouw webshop

Het maakt niet uit bij welke van de Nederlandse bank(en) jouw klant een rekening heeft. Alle banken ondersteunen iDEAL als betaalmethode. Hierdoor kunnen klanten in jouw webshop of webwinkel altijd gebruik maken van deze online betaalmethode en direct online betalen voor hun aankoop. iDEAL is er voor iedere merchant.

 • De betaling is 100% gegarandeerd
 • Gunstige tarieven per transactie
 • Vertrouwd en bekend
 • Direct inzicht in betalingen
 • Zowel voor jouw zakelijke als particuliere klant
 • Met één druk op de knop terugbetalen in jouw webwinkel
 • Nog sneller betalen via de internetbankieren app
 • Desktop aankopen afrekenen kan ook met een QR-code
 • Eenvoudige installatie via de plugins van Pay.nl.

De betaaloptie iDEAL wordt gebruikt in Nederland. In België is Bancontact / Mistercash vergelijkbaar met iDEAL en in Duitsland is dit Giropay.

Heb je behoefte aan meer informatie over iDEAL? Neem contact met ons op en wij helpen je graag verder.

pay laptop

Waarom Pay. achter elke betaling?

Breedste aanbod betaaloplossingen

Groeien met je onderneming betekent dat je zoveel mogelijk relevante data en inzichten nodig hebt. Die vind je in het dashboard en de Pay. app. Voor je klanten biedt Pay. alle betaalmethoden die ze verwachten – en méér. Zo ontwikkel je een superieure customer experience en de hoogste conversie.

Pay heeft het breedste aanbod betaaloplossingen. Alle betaaloplossingen die je nodig hebt voor een optimale customer experience, online en in-store. Met de payment plugins van Pay. maak je snel en eenvoudig een koppeling met je webshop. Mis geen betalingen meer met de conversieverhogende features die Pay.nl biedt. Pay.nl bied persoonlijke service en technische ondersteuning zodat je altijd de controle houdt.

Registreer je nu en ontdek direct de voordelen van Pay.

Ontvang al binnen 15 minuten betalingen via Pay.’s alles-in-één betaalplatform.

Regel direct al je online and in-store betalingen.

Aanmelden bij Pay.nl